ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

Η φωτογραφία μου
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, Greece
ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 16 Α ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ // Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

UROHEALTH: ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΑ VIDEO - ΕΙΚΟΝΕΣ - Τα παρακάτω VIDEO - ΕΙΚΟΝΕΣ είναι από το αρχείο του ιατρείου. .

Κακώσεις στην ουροδόχο κύστη μετά από διαστολές της ουρήθρας και χρόνιους καθετηριασμούς.
UROHEALTH: ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΑ VIDEO

Ευμεγέθης όγκος ουροδόχου κύστεως σε νεαρό άνδρα  (Ασυμπτωματικός ασθενής  , τυχαίο εύρημα  - Η παθολογοανατομική έκθεση ανέδειξε  pT1G3)
Κυστεοσκόπηση στα πλαίσια χειρουργικής επανεκτίμησης τρεις μήνες μετά την αφαίρεση ευμεγέθους  θηλώματος της ουροδόχου κύστεως .


Πήγμα αίματος εντός της κύστεως μετά απο αιματουρία

 Θηλωματώδης όγκος ουροδόχου κύστεως


    Λίθος στο αριστερό ουρητηρικό στόμιο
       Δύο όγκοι περίπου ίδιων διαστάσεων πλησίον ο ένας στον άλλο στο δεξιό πλάγιο της ουροδόχου κύστεως


Σκαφοειδής διεύρυνση της ουρήθρας ( μη τραυματική ) αγνώστου αιτιολογίας
Έγινε αφαίρεση της μεμβράνης (με σημαντική μείωση της συμπτωματολογίας  του ασθενούς ο οποίος ανέφερε χρόνια λοίμωξη και σταγονοειδής απώλεια ούρων μετά το πέρας της ούρησης).
           Πολλαπλή λιθίαση ουροδόχου κύστεως (εικόνες από κυστεοσκόπηση) . Η ύπαρξη λίθων στην ουροδόχο κύστη καταρχήν είναι δυνατόν να δημιουργήσει συχνοουρία, αιματουρία (ούρα με αίμα) και πόνο στην ηβική περιοχή. Σε περίπτωση που λίθος ενσφηνωθεί στην ουρήθρα έχουμε δυσχέρεια στην ούρηση ή αδυναμία ούρησης. Σε σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονή της περιοχής από τραυματισμό υπάρχει πυρετός και έντονη ανάγκη για ούρηση.
Ευμεγέθης όγκος κύστεως προεγχειρητικά 
Δύο μικροί συμπαγείς όγκοι προ του αριστερού κυστεοουρητηρικού στομίου οι οποίοι πιθανώς να ασκούν εξωαυλική πίεση στο ενδοτοιχωματικό τμήμα του ουρητήρα προκαλώντας διάταση-παρεκτόπιση του τελικού τμήματος αυτού ως επί ουρητηροκήλης .


VIDEO - ULTRASOUND


Aσθενής με παλινδόμηση ούρων - μετά απο χρόνιο υπόλειμμα ούρων λόγω υπερπλασίας προστάτη .
Η εξέταση έγινε ένα χρόνο μετά την προστατεκτομή λόγω επανειλημμένων λοιμώξεων του ουροποιητικού .
Παρατηρείται η παλινδρόμηση των ούρων στους ουρητήρες κατά την φυσιολογική πλήρωση της κύστεως.Kαθετήρας σε ηλικιωμένη γυναίκα (με μόνιμο καθετηριασμό) ο οποίος δεν μπορούσε να αφαιρεθεί .
Η αιτία τελικά ήταν ότι ο καθετήρας κατά κατά την εισαγωγή του έκανε στροφή δημιουργώντας θηλιά η οποία κατά την έλξη του καθετήρα έγινε κόμπος ,με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την αφαίρεση του.
(εικ. καθετήρα μετά την αφαίρεση του). 
Υποτροπή θηλώματος ουροδόχου κύστης μετά απο διουρηθρική εκτομή και ενδοκυστική θεραπεία


   
Eυμεγέθης μέσος λοβός ο οποίος έδινε την εντύπωση θηλωματώδουςς όγκου του οπίσθιου τοιχώματος της ουροδόχου κύστης (σε τυχαίο απεικονιστικό έλεγχο).  ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΣΤΡΟΦΗΣ ΟΡΧΕΩΣ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΡΟΦΗΣ .
Στις εικόνες 5 και 6 διακρίνεται η διογκωμένη επιδιδυμίδα και ο όρχις χωρίς αιμάτωση. Στην εικόνα 1 διακρίνεται η επιδιδυμίδα αμέσως μετά την ανάταξη και στις εικόνες
2-3-4 και 5 η επιδιδυμίδα και ο όρχης με αυξημένη αιμάτωση 5 λεπτά μετά την ανάταξη .